loader

Coraz szerszy wybór bezglutenowych produktów w ofercie sieci Netto

Według badania ankietowego, przeprowadzonego przez Coeliac UK oraz przez wspomniane wyżej Stowarzyszenie, aż 97 proc. osób nietolerujących glutenu chciałoby znaleźć licencjonowany symbol na wszystkich produktach bezglutenowych[1]. Obecnie certyfikat przyznany przez Stowarzyszenie znajdziemy w Netto m.in. na opakowaniach: frankfurterek surowych, kiełbasy krakowskiej drobiowej, szynki z fileta, kabanosów wieprzowych z dodatkiem wołowiny, kabanosów drobiowych z dodatkiem wieprzowiny, kabanosów chilli, kabanosów serowych, parówek z szynki.

Do końca lutego w ramach oferty marki własnej Bergio, klienci znajdą łącznie aż 16 produktów bezglutenowych, 26 innych, z oferty pozamięsnej, mogą znaleźć na Półce Zdrowia.  Tak szeroki wybór stanowi unikalną propozycję na polskim rynku.

author avatar
Hill Knowlton Strategies

1 2

O autorze