Po pracy
Koktajle kefirowe i twarogi, czyli o co powinni w swojej diecie zadbać aktywni fizycznie?
Zobacz kolejny odcinek wideobloga szefa kuchni – Kuby Steuermarka i dietetyczki – Agnieszki Surkont. Dzisiejszy temat to: Koktajle kefirowe i twarogi nie tylko dla aktywnych fizycznie. Składniki na 4 osoby: 400 ml kefiru, 100g świeżego szpinaku baby, 2 banany, sól, pieprz, 400g twarogu półtłustego, 4 łyżki powideł śliwkowych, 100 ml kwaśnej śmietany, 1 cytryna Przepis: Kefir zblenduj ze szpinakiem i bananami a następnie przelej do szklanek. Wykrój 4 grube plastry twarogu, posmaruj je powidłami i delikatnie polej śmietaną. Zetrzyj na wierzch skórkę z cytryny. Gotowe Kampania „Polskie produkty mleczne dla wszystkich” została sfinansowana z Funduszu Promocji Mleka.