loader

Polska jest pyszna

Polska jest pyszna. Polska kiełbasa to marka sama w sobie, mamy doskonałe miody, sery, pieczywo. Każdy region smakuje inaczej – Podhale, Podlasie czy Wielkopolska mają do zaoferowania różnorodną, ale wyraźna paletę smaków. To ogromny potencjał turystyczny. Tym walorom będzie poświęcona konferencja naukowa:

KULINARIA – WIZYTÓWKĄ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH

Konferencja odbędzie się 4 kwietnia 2017 roku w kampusie Grupy Uczelni Vistula, w której skład wchodzi Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji – główny organizator wydarzenia.

Podczas konferencji swoją wiedzą na temat potencjału kulinariów dla rozwoju turystyki podziela się wybitni naukowcy i praktycy z tej dziedziny m.in. dr hab. Karolina Buczkowska-Gołąbek, prezes Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej,  wicemarszałek Senatu i twórczyni Wielkiego Gościńca Litewskiego Maria Koc, czy dr Katarzyna Janiszewska, ambasador World Food Travel Association na Polskę.

Polska żywność jest naturalna, tradycyjna i ma ciekawą historię, przez co może stanowić ogromną atrakcję turystyczną. Już powstają u nas kulinarne szlaki turystyczne, ale wciąż nie wystarczająco ją promujemy.  Chcemy, żeby podczas tej konferencji naukowcy i praktycy podzielili się wiedzą i dobrymi praktykami z tego zakresu –  mówi Piotr Dominik, wykładowca akademicki w Głównej Szkole Turystyki i Rekreacji, i organizator konferencji.

author avatar
Akademia Finansow i Biznesu Vistula
Grupa Uczelni Vistula ma 25 lat doświadczenia na rynku szkolnictwa wyższego. Czerpie z tradycji pięciu ośrodków akademickich. Obecnie w jej skład wchodzą Akademia Finansów i Biznesu Vistula, Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji i Wyższa Szkoła Handlowa we Wrocławiu. Jest najbardziej umiędzynarodowionym ośrodkiem edukacja wyższej w Polsce, a jej uczelnie zajmują czołowe miejsca w rankingach jakości niepublicznych szkół wyższych. Uczy jak w praktyce prowadzić międzynarodowy biznes. Jej wykładowcy to autorytety akademickie i wybitni praktycy: ekonomiści, dyplomaci, specjaliści ds. nowych technologii, turystyki i dietetyki, graficy i architekci. 

1 2

O autorze