loader

Raj dla cukierników, czyli Debic na targach Expo Sweet w Warszawie

Świat cukiernictwa to nie tylko sprawdzone receptury, ale też coraz to nowsze sposoby na zaskoczenie podniebienia klientów nietypowymi smakami. Targi Expo Sweet to najważniejsze wydarzenie branżowe, podczas którego cukiernicy, szefowie kuchni i kucharze mają szansę poznać zarówno nowe produkty czy innowacyjne rozwiązania ze świata słodkości, ale także wymienić się doświadczeniami.  

W ostatnich dniach lutego w Warszawie odbyła się dziesiąta edycja Expo Sweet – największych w Polsce targów branży cukierniczej i lodziarskiej. Na wydarzeniu pojawili się najważniejsi wystawcy z całego kraju, którzy prezentowali najnowsze trendy, innowacje w branży cukierniczej, lodziarskiej, jak i gastronomicznej a także kawowej. Pojawili się również cukiernicy, którzy mogli pokazać zgromadzonym gościom swe umiejętności, przygotowując niesamowite desery, wyszukane ciasta czy wyjątkowe lody. Wydarzenie skierowane było głównie do właścicieli lokali, które oferują słodki asortyment oraz tych, którzy dopiero myślą o wprowadzeniu takiej oferty. Tegoroczne Expo Sweet cieszyły się ogromnym zainteresowaniem zwiedzających, którzy mogli nacieszyć swe oczy i podniebienia prawdziwymi przysmakami.

Podczas wydarzenia po raz pierwszy pod własnym szyldem zaprezentowała się marka Debic, która jest producentem asortymentu nabiałowego, takiego jak śmietanki, masła, bazy do deserów i inne rozwiązania kulinarne.

Expo Sweet to bardzo ważne wydarzenie i szansa na zaprezentowanie oferty tym, dla których jest ona tak naprawdę przygotowywana. Spotykają się tutaj przedstawiciele branży, profesjonalni kucharze i cukiernicy. Podczas tych dwóch dni odwiedzali nas cukiernicy, właściciele kawiarni, restauratorzy czy twórcy słodkości z całego kraju – dodaje Olga Andrzejewska, Key Account Manager w FrieslandCampina Polska (producenta marki Debic).

1 2

O autorze