loader

Green Caffè Nero – świeże, naturalne jedzenie i domowe smaki

Obserwujemy jak zmieniają się potrzeby naszych klientów, którzy chcą zdrowo i smacznie się odżywiać. Dlatego śledzimy trendy w żywieniu, podróżujemy po Polsce oraz świecie w poszukiwaniu niewielkich lokalnych producentów oraz inspiracji. Stawiamy na nieszablonowe połączenia smakowe, tworząc od podstaw jedzenie w Muffia Bakery, która jest piekarnią i kuchnią Green Caffè Nero.

 

Nigdy nie użylibyśmy w naszej kuchni produktów, których nie chcielibyśmy podać własnej rodzinie czy zjeść samemu. Nasi klienci cenią sobie to, że nasze kawiarnie to nie tylko znakomita kawa, ale również wyjątkowo smaczne, świeże i domowo wyglądające jedzenie. Jako jedyni wśród podobnych firm produkujemy jedzenie od podstaw” – mówi Adam Ringer, prezes Green Caffè Nero.

 

Czysta etykieta – filozofia naszej kuchni

Green Caffè Nero działa jak dobra restauracja. Jedzenie przygotowuje się tutaj od podstaw. Do kuchni Muffia Bakery codziennie dostarczane są świeże produkty pochodzące z zaufanych źródeł od starannie wyselekcjonowanych, sprawdzonych dostawców, którzy gwarantują zdrowe i najwyższej jakości produkty. Na bieżaco dostarczane są świeże sery, warzywa, wędliny oraz mięsa. W Muffii to wszystko jest marynowane, przyprawiane, gotowane, krojone i pakowane. Tak powstają składniki naszych kanapek. Następnie gotowe półprodukty trafiają do kawiarni, gdzie bariści na bieżąco przygotowują z nich świeże bagietki, ciabatty, podpłomyki i focaccie.

„W naszym jedzeniu nie stosujemy sztucznych konserwantów, polepszaczy, stabilizatorów wzmacniaczy smaku. Czyli prosto i zdrowo, jednak bez kompromisów w kwestii smaku. Dlatego nasze kanapki mają maksymalnie 4-godzinny termin przydatności do spożycia. Ponieważ cieszą się dużym powodzeniem wśród klientów, to praktycznie wszystkie je sprzedajemy” – mówi Wojciech Klimczak, szef kuchni Green Caffè Nero.

„Od prawie 10 lat jestem odpowiedzialny za smaczną  i zdrową kuchnię Green Caffè Nero – za to, by składniki wykorzystywane w kanapkach, quiche’ach czy ciastach odpowiednio się ze sobą komponowały i były niezmiennie najwyższej jakości” – dodaje Wojciech Klimczak.

 

1 2

O autorze