Nie tylko sushi – poznaj japońskie zupy
Mandu Guk
Zupa, która opiera się na bulionie dashi. Jest bardzo delikatna w smaku i pożywna, dzięki jajecznemu makaronowi i pierożkom gyoza. Pierożki gyoza, podobnie jak ramen, przywędrowały z Chin, jednak to w Japonii stały się niezwykle popularną potrawą. Ich tradycyjne nadzienie składa się z mielonej wieprzowiny, kapusty pekińskiej z dodatkiem szczypiorku, imbiru i czosnku. Razem z bulionem i makaronem jajecznym, stanowią bardzo ciekawe połączenie smakowe, niespotykane w europejskiej kuchni.
O marce TenSushi
TenSushi to sieć restauracji, oferujących dania kuchni japońskiej. Specjalizuje się w łączeniu klasycznego sushi z kuchnią ciepłą. Rosnące zainteresowanie pozwoliło na rozszerzenie sieci, dzięki czemu istnieją już cztery lokale: na Żoliborzu, Bemowie oraz w podwarszawskim Legionowie i Grodzisku Mazowieckim.