Po pracy
„Nasze najpyszniejsze” zabiera nas do województwa warmińsko-mazurskiego
W sercu malowniczych jezior i pagórków, „Nasze najpyszniejsze” zabiera nas do województwa warmińsko-mazurskiego 🌲. W najnowszym odcinku prezentujemy dzyndzałki 🥟, tradycyjne danie z Warmii.
Dzyndzałki podaje się z gęstą śmietaną 🥛 oraz… skrzeczkami – chrupiącymi skwarkami z boczku 🥓, doprawionymi majerankiem i czosnkiem. Ale to nie wszystko! Pokazujemy również pyszny przepis na kiełbasę z cebulą duszoną w maślance 🍖. Oto nasze propozycje:
Dzyndzałki warmińskie z twarogiem 🥟
Składniki:
250 g twarogu tłustego 🧀
100 ml kwaśnej śmietany,
1 jajko 🥚
100 g boczku wędzonego 🥓
400 g mąki na pierogi 🥄
100 ml gorącej wody 💧
1 pęczek dymki 🌱
Kiełbasa z duszoną cebulą w maślance 🍖