loader

MLECZNY PODCAST 4: Jak produktami mlecznymi zwiększać swoją odporność?

Mleko fermentowane (mleko ukwaszone, kefir, jogurt naturalny, maślanka, mleko acidofilne) dostarczają żywej mikroflory. Żywe kultury w jogurcie lub mleku fermentowanym poprawiają trawienie zawartej w produkcie laktozy u osób mających trudności z trawieniem laktozy. Wiele składników odżywczych mleka, w tym witaminy i składniki mineralne wspomagają organizm po przebytej chorobie np. witamina B₁₂ pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego, wapń pomaga w utrzymywaniu prawidłowego przekaznictwa nerwowego, a witamina B₂ między innymi przyczyniają się o zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia.

 

Kefir, jogurt czy maślanka zawierają bakterie fermentacji mlekowej, Regularne spożycie fermentowanych produktów mlecznych jest niezwykle ważne. W najnowszym mlecznym podcaście dietetyczka Agnieszka Surkont podpowie jak zwiększyć swoją odporność dzięki produktom mlecznym.

 

Kampania „Polskie produkty mleczne dla wszystkich” została sfinansowana z Funduszu Promocji Mleka.

author avatar
Capital24.tv
Capital24.tv - Nakręcamy biznes! Capital24.tv to pierwsza w Polsce internetowa telewizja biznesowa, która dostarcza wartościowe informacje, analizy oraz ekspertyzy związane z rynkiem gospodarczym i finansowym. Serwis został stworzony przez zespół doświadczonych dziennikarzy i ekspertów, którzy prezentują treści w przystępnej i atrakcyjnej formie. Platforma umożliwia firmom założenie bezpłatnych profili, na których mogą publikować wiadomości, zdjęcia, podcasty oraz wideo, a także zintegrować je z kontem na YouTube. Dzięki licencji Creative Commons, treści zamieszczone na Capital24.tv są dostępne dla dziennikarzy i blogerów do bezpłatnego pobierania i udostępniania, co sprzyja szerzeniu wiedzy na temat polskiego biznesu i rynku kapitałowego.
Dekoracyjna ikona taśmy filmowej Zobacz wideo
O autorze