loader

Serowa uczta, czyli jak przygotować deskę serów dla wszystkich?

Zobacz kolejny odcinek wideobloga szefa kuchni – Kuby Steuermarka i dietetyczki – Agnieszki Surkont. Dzisiejszy temat to: Serowa uczta, czyli jak przygotować deskę serów dla wszystkich? Składniki na 1 deskę dla 4 osób: 100g sera pleśniowego, 100g sera dojrzewającego twardego, 100g sera dojrzewającego miękkiego typu camembert, 100g półtłustego twarogu, 1 duża kiść ciemnych winogron, odrobina gęstego octu balsamicznego, 1 łyżka żurawinowego dżemu, 1 łyżka dobrej jakości miodu płynnego, paczka okrągłych małych pumpernikli Przepis: Każdy z serów pokrusz albo pokrój w nieregularne cząstki. Ser dojrzewający twardy skrop octem balsamicznym, na camembert połóż żurawinę a twaróg skrop miodem. Ser przenoś na chlebki i zagryzaj winogronami. Gotowe Kampania „Polskie produkty mleczne dla wszystkich” została sfinansowana z Funduszu Promocji Mleka.

Dekoracyjna ikona taśmy filmowej Zobacz wideo
O autorze