Twarogowe inspiracje – pasty twarogowe dobre na przystawkę lub śniadanie
Zobacz kolejny odcinek wideobloga szefa kuchni – Kuby Steuermarka i dietetyczki – Agnieszki Surkont. Dzisiejszy temat to: Twarogowe inspiracje – pasty twarogowe dobre na przystawkę lub śniadanie. Składniki na 4 osoby: 400g twarogu, 2 jajka na twardo, sól, pieprz, 1 pęczek szczypiorku, 100g wędzonej makreli, 1 pęczek natki pietruszki, 100ml kwaśnej śmietany, 8 kromek chleba z chrupiącą skórką Przepis: Twaróg podziel na pół i jedną połowę zmieszaj z rozgniecionymi jajkami, pęczkiem szczypiorku i połową śmietany a drugą połowę z wędzoną rybą, natką pietruszki i resztą śmietany. Obie masy dopraw solą i pieprzem. Podawaj na świeżym, chrupiącym chlebie. Gotowe Kampania „Polskie produkty mleczne dla wszystkich” została sfinansowana z Funduszu Promocji Mleka.