Naturalne probiotyki – czyli kilka patentów na szybkie koktajle na bazie maślanki
Zobacz kolejny odcinek wideobloga szefa kuchni – Kuby Steuermarka i dietetyczki – Agnieszki Surkont. Dzisiejszy temat to: Naturalne probiotyki – czyli kilka patentów na szybkie koktajle na bazie maślanki. Składniki na 4 szklanki koktajlu: 1 litr zimnej maślanki, 200g świeżych truskawek, 200g mrożonych truskawek, 2 banany Przepis: Połowę maślanki połącz w blenderze ze świeżymi truskawkami i bananem i zblenduj na gładko. Podawaj w wysokich szklankach. W innym blenderze zmiel mrożone truskawki, dodaj banana a następnie maślankę. Porównaj koktajle. Staraj się wykorzystywać zimno mrożonych produktów do obniżania temperatury nabiału w deserach i napojach mlecznych. Gotowe Kampania „Polskie produkty mleczne dla wszystkich” została sfinansowana z Funduszu Promocji Mleka.