Polska jest pyszna

Polska jest pyszna. Polska kiełbasa to marka sama w sobie, mamy doskonałe miody, sery, pieczywo. Każdy region smakuje inaczej – Podhale, Podlasie czy Wielkopolska mają do zaoferowania różnorodną, ale wyraźna paletę smaków. To ogromny potencjał turystyczny. Tym walorom będzie poświęcona konferencja naukowa:
KULINARIA – WIZYTÓWKĄ REGIONÓW TURYSTYCZNYCH
Konferencja odbędzie się 4 kwietnia 2017 roku w kampusie Grupy Uczelni Vistula, w której skład wchodzi Szkoła Główna Turystyki i Rekreacji – główny organizator wydarzenia.
Podczas konferencji swoją wiedzą na temat potencjału kulinariów dla rozwoju turystyki podziela się wybitni naukowcy i praktycy z tej dziedziny m.in. dr hab. Karolina Buczkowska-Gołąbek, prezes Stowarzyszenia Turystyki Kulinarnej, wicemarszałek Senatu i twórczyni Wielkiego Gościńca Litewskiego Maria Koc, czy dr Katarzyna Janiszewska, ambasador World Food Travel Association na Polskę.
– Polska żywność jest naturalna, tradycyjna i ma ciekawą historię, przez co może stanowić ogromną atrakcję turystyczną. Już powstają u nas kulinarne szlaki turystyczne, ale wciąż nie wystarczająco ją promujemy. Chcemy, żeby podczas tej konferencji naukowcy i praktycy podzielili się wiedzą i dobrymi praktykami z tego zakresu – mówi Piotr Dominik, wykładowca akademicki w Głównej Szkole Turystyki i Rekreacji, i organizator konferencji.