loader

Włoskie aperitivo już na polskim rynku!

Marka Hotel Starlino, produkująca aperitivo oraz wermut, wreszcie dotarła do Polski. Napoje alkoholowe, będące doskonałą alternatywą dla koktajli, tworzone są w oparciu o ponad 100-letnią recepturę.

We Włoszech zwyczaj picia aperitivo przed głównym posiłkiem znany jest praktycznie od zawsze. Mieszkańcy Półwyspu Apenińskiego często zaczynają biesiadowanie od drinka zagryzanego smakowitymi przekąskami – zgodnie z zasadą, iż nie powinno się jeść na pusty żołądek. W duchu wieloletniej tradycji funkcjonuje w tym kraju marka Hotel Starlino, produkująca aperitivo oraz wermut, która od niedawna dostępna jest również w Polsce. Alkohole te bazują na recepturze stworzonej wiele lat temu nie gdzie indziej, jak w… Hotelu Starlino. Produkowane są one wyłącznie z naturalnych składników we włoskiej fabryce zlokalizowanej w Turynie (Torino Distillati). Zanim trafią do butelki najpierw są macerowane, potem destylowane, by na sam koniec zostać zmieszane z neutralnym alkoholem oraz z winem. Aperitivo są doskonałą alternatywą na letnie dni dla koktajli np. ginu z tonikiem.

author avatar
Tudor House LTD. Sp. z o.o.

1 2

O autorze