loader

Wybitni szefowie kuchni razem na jednej scenie

 

CulinaryOn to wyjątkowe miejsce nie tylko na mapie Warszawy, ale także Polski, w którym spotykają się i współpracują ze sobą dwaj wybitni szefowie kuchni. Największe studio w Azji i Europie oraz wyjątkowy gastronomiczny plac zabaw to nie tylko rozrywka, ale także profesjonalizm na mistrzowskim poziomie. Bo czym byłby „Kulinarny Disneyland” bez znamienitych kucharzy, dzięki którym będzie można przygotowywać wyszukane potrawy z całego świata?

 

 

Luca Guardino, Executive Chef CulinaryOn

Kulinarna przygoda Luki to gotowy materiał na film z gotowaniem w roli głównej. Wszystko zaczęło się w 2012 r. na Sycylii, gdzie Luca wspólnie z rodziną prowadził małą restaurację i firmę cateringową.

 

Podstaw sztuki kulinarnej nauczyłem się od mojego ojca Lorenzo oraz mentora Giuseppe D’angelo. Obaj są szefami i profesorami sztuki kulinarnej. Moimi pasjami, poza jedzeniem, są muzyka, podróże i pogłębianie wiedzy na temat świata – mówi Luca Guardino, Executive Chef CulinaryOn.

 

Wraz z upływem czasu jego pasja i ambicje do gotowania tylko rosły, więc zdecydował się na wyprowadzkę, aby móc poszerzyć swoje kulinarne horyzonty. Najpierw przeniósł się do Moskwy, później do Singapuru i Japonii, gdzie szlifował umiejętności i zdobywał międzynarodowe doświadczenie. Tam miał możliwość współpracować z kilkoma najlepszymi szefami kuchni na świecie i otworzyć się na zupełnie nowe perspektywy. W moskiewskiej restauracji Semifreddo, posiadającej 2 gwiazdki Michelin, pracował u boku wybitnych szefów – Nino Graziano i Luki Verdoliniego. Natomiast w Tokio pobierał nauki u samego Luki Fantina (Top 50 Best World San Pellegrino). Ponadto doskonalił się na wielu kursach, między innymi Boscolo Etoile Academy we Włoszech.

 

Teraz nadszedł czas na Warszawę. Tutaj będzie szefował nowo otwierającemu się studiu kulinarnemu CulinaryOn, działającym w prestiżowej lokalizacji na Placu Trzech Krzyży. Zajmę się przygotowaniem wszystkich procesów oraz doboru menu tak, aby zaskoczyć gości orientalnymi smakami ze światowej kuchni  – dodaje Luca Guardino.

 

1 2

O autorze